Financing the New Europe with participating debt. - Mokkelbost, P.B
Pôžičky krajinám východnej Európy a ZSSR na rekonštrukciu a modernizáciu odvetví predstavujú obrovské čiastky, ktoré nemožno úverovať za použitia obvyklých parametrov pre úverové listy a bankové pôžičky. Navrhuje sa finančný nástroj spájajúci štátne obligácie s platobnou schopnosťou krajiny, vhodný pre túto situáciu.