Ekonomika Sovětského svazu a čs.-sovětské hospodářské vztahy. - Fingerland, Jaroslav
Veľká previazanosť ekonomiky ZSSR a ČSFR neumožňuje rýchlu likvidáciu vzájomných hospodárskych väzieb i väzieb v RVHP. Skúmanie súčasného stavu a perspektív sovietskej ekonomiky a možných variantov budúcich čs.-sovietskych obchodných vzťahov. Predpoklady regenerácie vzájomných ekonomických vzťahov na úrovni centra, podnikateľskej sféry a ekonomického výskumu. Predpoklady regionálnej spolupráce.