Nová koncepce úrazového pojištění. - Tomeček, M.
Bývalé úrazové poistenie z r. 1938 bolo v r. 1948 zrušené. V súčasnosti za začína vytvárať nový systém povinného úrazového poistenia. Budú ho musieť platiť všetci podnikatelia, diferencovane podľa rizikovosti podnikov. Dôsledky poškodenia zdravia z práce ponesie podnikateľ a nie štát. Niektoré skúsenosti krajín ES: právomoci a práva úrazových poisťovní, ich riadenie, formy úrazového poistenia a rozsah poistenia.