Az ökológiai gazdaságtan és a jövö. - Tisdell, C.A
Ekonomické otázky ekológie. Ekológia ako objekt výskumu. Vplyv ekonomickej ekológie na spoločnosť a rozhodovanie. Politické aspekty ekológie. Ochrana prostredia a prírody a budúcnosť. Ekonomické hľadiská (náklady, zábrany v investíciách, nápravy v devastovaných oblastiach) majú byť druhotné, prvotné je zdravé prostredie. Ťažkosti pri presadzovaní ekologických požiadaviek súčasnosti.