Ekonomické problémy kvantifikace ekologických škod. - Zeman, J.
Metodologické problémy a postup kvantifikácie ekonomických škôd zo znehodnocovania prírodných zložiek životného prostredia. Špecifické črty metodológie. Kvantifikácia škôd zo znečisťovania, z devastácie, z narušovania ekologickej rovnováhy a škôd z neefektívnej ťažby a spotreby surovín a energie. Návrhy na metodológiu ekonomického oceňovania poškodzovaných príjemcov negatívnych ekologických vplyvov.