Prodej emisních povolení - tržní nástroj ochrany životního prostředí. - Tošovská, Eva
Skúsenosti vyspelých trhových ekonomík ukazujú, že regulácia ochrany životného prostredia pomocou trhových foriem má vysoku efektívnosť. Novým nástrojom, ktorý spĺňa predovšetkým kritéria nákladovej efektívnosti je predaj emisných povolení, ktorý minimalizuje spoločenské náklady na dosiahnutie ekologických cieľov. Analýza teoretickej podstaty predaja emisných povolení, jeho predností a nevýhod. Praktické skúsenosti USA. Podmienky pre uplatnenie v ČSFR.