Životná úroveň - životné prostredie v medzinárodnom pohľade. - Letková, Tatiana
Etapy vývoja ekologickej politiky vo svete. Zahrnutie činiteľov životného prostredia do pojmu blahobytu. Realizácia ekologickej politiky pod egidou OSN a Programu OSN pre životné prostredie - UNEP (United Nations Environment Programs). Ochrana poľnohospodárskej výroby, vôd, lesnej pôdy a ovzdušia. Úlohy vlád, odvetvových a miestnych orgánov v ochrane životného prostredia. Hlavné nástroje a opatrenia politiky životného prostredia.