Beta likelihood models of probabilistic forecasts. - Krzysztofowicz, R.
Formulácia modelov triedy parametrickej pravdepodobnosti pre nepretržité pravdepodobnostné predpovede binárnych stavov, na základe hustôt skupiny beta. Odvodzuje sa charakteristika modelov vhodných pre aplikácie. Ilustrácia aplikáciou na meteorologické predpovede.