Multidimensional Markov chain models for image textures. - Qian, W.
Konštrukcia modelov Markovových reťazí pre tkaniny. Vhodným výberom parametrov možno tkaniny simulovať podobne, ako to robia modely Markovovho náhodného poľa, ale procedúra je omnoho efektívnejšia. Ilustrácia na príklade.