Some tools for functional data analysis. - Ramsay, J.O
Multivariačná analýza dát umožňuje štúdium pozorovaní, ktoré sú vyjadrené konečnými množinami čísiel, ale moderná analýza niekedy dostáva výsledky, vyjadrené funkciami. Článok ukazuje, ako sa môže teória L-splajnov využiť pri lineárnom modelovaní.