Je československý energetický problém řešitelný? - Šíba, V.
Čs. energetický problém spočíva v nadmernej spotrebe energie pripadajúcej na 1 obyvateľa a na jednotku HDP, v nákladoch na získavanie zdrojov energie a v havarijnej devastácii životného prostredia. Cesty riešenia energetického problému. Doplnenie trhových nástrojov účasťou a pomocou štátnej hospodárskej politiky. Smery pomoci štátu.