K vodohospodářské problematice ČSFR. - Michalec, J.
Na územie ČSFR nepriteká - až na nepatrné výnimky - žiadna rieka. Musí sa hospodáriť s tým množstvom vody, ktoré naprší. Dôležitou úlohou je sústavné zmierňovanie veľkej rozkolísanosti prietokov povrchového vodstva. Rozdiely možno zmierňovať len výstavbou nádrží a prečerpávaním vody z bohatších povodí do chudobnejších. Nevyhnutnosť dostavby a novej výstavby viacúčelových vodných diel. Problémy tejto výstavby.