szerkezetváltási lehetöségekröl egy konkrét mezögazdasági fejlesztési elképzelés kapcsán.
Preskupovanie pracovnej sily z priemyselných zón na vidiek, za predpokladu vytvorenia nových pracovných príležitostí na vidieku, v poľnohospodárstve. Navrátenie pôdy tým, ktorí sú ochotní na nej pracovať a prispôsobovať sa požiadavkám trhu domácemu i zahraničnému. Vrátiť stav maďarskej pôdy a poľnohospodárstva z hľadiska vlastníckych vzťahov do roku 1947.