Formovanie podmienok stimulujúcich rozvoj podnikateľských aktivít. - Olšovský, J.
Vytváraniu samostatných ekonomických subjektov a priaznivého ekonomického prostredia pre podnikateľskú aktivitu musí napomáhať makroekonomická politika. Základným predpokladom je proces odštátnenia a privatizácia. Medzi rôzne formy podpory transformačného procesu patrí finančná a menová politika štátu, uplatňovanie diferencovaného daňového zaťaženia, rôzne subvenčné a odpočtové opatrenia a pod. Uvedenie niektorých významných foriem podpory podnikania a regionálneho rozvoja.