Managing strategic issues in a turbulent environment. - Camillus, J.C
Posudzovanie schopností organizácií vyrovnať sa s novými trendami a požiadavkami prostredia. Popis možností integrovania strategického plánovacieho systému a výsledkov strategických riadiacich systémov na efektívne využívanie silných stránok a potláčanie slabých. Monitorovanie organizačného prostredia v efektívnom plánovacom procese. Reakcie firiem na zmeny ekonomického prostredia vo východnej Európe a v ES.