Železnice a ochrana životního prostředí. Ke koncepci dopravní politiky. - Stejskal, P.
Charakteristika čs. tarifného systému na železnici a porovnanie výšky cestovného s európskymi krajinami. Rôzne ciele určujúce tarifné opatrenia. Vplyv nutnosti ochrany životného prostredia na zlacnenie hromadnej prepravy osôb na železnici. Nemožnosť považovať za hlavné kritérium rozvoja železníc ziskovosť. Treba brať do úvahy nákladovosť a zvýšenie záujmu motoristov o hromadnú dopravu.