Optimierung, wenn das Ganze mehr ist als die Summe der Teile. - Pack, L.
Optimalizácia vo výrobnom procese pre neoddelené funkcie výnosov a nákladov. Využitie dynamického programovania pri paralelne pripravovaných výrobných zariadeniach. Tvorba modelu optimalizácie pre výrobu 1, 2, 3 a n výrobkov. Optimalizačné výpočty na príklade optimalizácie turbíny pre 1-, 2-, 3-dimenzionálnu optimalizáciu.