Bestellmengenplanung aus logistischer Sicht. - Günther, H.O
Použiteľnosť klasického modelu výpočtu množstiev objednávaného tovaru s využitím logistiky pri rozhodovaní o nákupoch. Systém nákup-výroba-distribúcia. Plánovanie veľkosti objednávok a dodávok a ich zosúladenie v hierarchickom systéme plánovania. Náklady na nákupy a ich štruktúra. Problém kvantity dodávok pri nedostatku zdrojov. Rozhodovanie o veľkosti dodávky pomocou princípu hraničných nákladov.