Suverenitet na potrebitelja i sistemata na svoboden izbor v uslovijata na pazarnata ikonomika. - Vladov, Ch
Suverenita spotrebiteľa je súčasťou ekonomického systému, v ktorom spotrebitelia rozhodujú na základe preferencií cez slobodný výber o tom, ako sa využijú výrobné zdroje používané na výrobu tovarov a služieb. Trh aj v zmiešanej ekonomike zabezpečuje možnosti pre prejav suverenity spotrebiteľa. Obmedzenie suverenity v demokratickej spoločnosti je prípustné len vtedy, ak je prijaté suverénnym spotrebiteľom na základe politického rozhodnutia.