Problém koherence dat v multiprocesorových systémech. - Uličný, J.
Možnosti výskytu problému koherencie v pamäťovej hierarchii multiprocesorov. Metódy a protokoly pre podporu koherencie pamäti CACHE. Programové metódy. Protokoly "Snooping", "Read-broadcast", aktualizačné, DRAGON a i. Adresárové metódy (Synapse, Tangova metóda, metóda Censier et Feautrier).