Refleksje na temat globalnej racjonalnosci czlowieka (w zwiazku z ksiazka J. Pajestki). - Wierzbicki, A.P
Na okraj knihy Pajestka J.: Úvod ku globálnej racionálnosti človeka (PWN, Warszawa 1990). Globálne vedomie - požiadavka či proces? Proces globálneho vedomia. Úloha základných pojmov chápania sveta pri formovaní sa globálneho vedomia. Etické hodnoty informovaného humanizmu.