Combien sont les Francais d'origine étrangere? - Tribalat, M.
Kto je prisťahovalec? Štyri mln prisťahovalcov, z toho 1,3 mln tvoria Francúzi. Počet prisťahovalcov a osôb cudzieho pôvodu v r. 1986. Zdroje prisťahovalcov a cudzincov. Každý novorodenec z troch má starých rodičov cudzincov. Detí rodičov cudzincov sa ročne narodí 60 tis. Deti narodené z francúzskych rodičov a deti z miešaných manželstiev. Deti narodené v druhej generácii. 10 mln osôb má cudzí pôvod.