Modernizacija v Rossii i Japonii. Civilizacionnyje aspekty. - Choros, V.
Pokus objasniť, prečo výsledky rozvoja dvoch krajín - Ruska a Japonska - vstupujúcich do súčasnosti s približne rovnakými štartovnými podmienkami, sú natoľko dramaticky rozdielne. Osobitný význam autor pripisuje rozdielom v ich politických a kultúrnych tradíciách.