racionalizás problémája a közgazdaságtanban. - Sitányi, G.
Na základe niektorých amerických štúdií rozoberá autor psychologické a teoretické východiská ekonomických vied v súčasnosti i v minulosti. Racionalita, exaktné chápanie hospodárstva. História vedy a jej racionality sa traduje od tradičného neoklasicistického chápania, cez evolučný smer až po moderné neoklasicistické teórie. Ekonomické vedy a ich nevyhnutné spájanie s ostatnými, nadväzujúcimi vedami - história, psychológia, právo, s tým spojená racionalita pre všetky súvislosti týchto vied.