Ekonomičeskije celi i zadači techničeskogo progressa. - Zubčaninov, V.
Skúmanie vedeckotechnického pokroku ako osobitného štádia historického vývinu výrobných síl. Analýza jeho úlohy - vytvorenia prostriedkov a podmienok pre uspokojovanie rastúcich a meniacich sa spoločenských potrieb na základe zvyšovania produktívnej sily a efektívnosti práce. Rozbor predpokladov prispôsobovania sa ekonomiky vedeckotechnickému pokroku a jeho úlohy pri riešení globálnych problémov ľudstva.