Prioritety naučno-techničeskogo progressa i struktura proizvodstva. - Loginov, V.
Sledovanie makroekonomických proporcií cez národný dôchodok a spoločenský produkt. Dynamika kapitálovej a materiálovej náročnosti prírastku hrubého spoločenského produktu ZSSR za r. 1970-1989. Pokusy o posilnenie produkcie pre spotrebu obyvateľstva. Neúčinnosť doterajších administratívnych opatrení z centra na zmenu vo vzťahu k vedeckotechnikému pokroku.