Spór o zdefiniowanie systemu spolecznego i gospodarczego krajów rozwijajacych sie. Wnioski dla Polski. - Kozak, Z.
Zmiešané hospodárstvo a štátny kapitalizmus. Duálna ekonomika. Závislý kapitalizmus. Tvorenie výrobných spôsobov v rozvojových krajinách. Obšírnejšie rozvedenie záverov pre Poľsko.