Zavedení systému národních účtů v čs. statistické praxi a jeho systémové předpoklady.
Uznesenie vlády ČSFR č. 760/1990 Zb. o realizácii novej koncepcie čs. štatistiky. Päť systémových predpokladov potrebných na zavedenie národných účtov. Určenie štatistickej jednotky pre účely závodovej štatistiky. Vytvorenie registra závodových jednotiek. Harmonizácia klasifikácií s európskymi a svetovými normami. Premietnutie kódov novej klasifikácie do registra organizácií. Príprava obsahu závodového výkazníctva.