Ještě jednou o syntetickém měření životní úrovně. - Friedlaender, J.
Zmysel syntetického merania životnej úrovne navrhnutého v VÚSEI v r. 1971 v ČSFR. Americké miery ekonomického blahobytu ukazovateľmi MEW (Measure of Economic Welfare) a NEW (Net Economic Welfare) od r. 1971. Zhodnotenie oboch prístupov.