Gibkije trudovyje otnošenija: čto ležit v ich osnove? - Accornero, A.
Jednou z najväčších zmien, ku ktorým došlo vo sfére kapitalistickej výroby v 80. rokoch, je zmena vzťahu medzi hromadnou výrobou a jej taylorovsko-fordovými metódami a malosériovou výrobou a jej pružnými technológiami a formami organizácie pracovnej činnosti. Skúmanie otázky, či končí tzv. taylorovsko-fordov vek v rozvoji kapitalizmu a ak áno, akým systémom pracovných vzťahov bude vystriedaný.