vállalati válsághelyzet-kezelés és a létszámleépítés szemlélyzeti, munkaügyi kérdései. - Bagó, J.
Sociologické aspekty krízy podniku. V hospodárskej kríze podniku sú tri stanoviská vedenia: čakajú na vývoj a pasívne na pomoc štátu, stratégia predchádzania krízy, v prípade krízy vynaloží všetky sily na jeho odvrátenie. Na konkrétnych maďarských podnikoch pomoc zo zahraničia, dočasný náhradný program atď. Riešenie personálnych a pracovnoprávnych otázok zamestnancov. Rekvalifikácia, odpredaj časti podniku zamestnancom.