Flächendeckende Erfassung der Vegetation als Instrument der räumlichen Planung, dergestellt am Beispiel einer Vegetationstypenkarte.
Prehľad rôzneho použitia máp územného využitia plôch na vegetáciu v Japonsku a SRN. Prípadová štúdia Düsseldorfu na mape jednotlivých druhov vegetácií. Vzťahy vegetácie s použitím plôch a stavebnou štruktúrou. Formulovanie plánových cieľov z hľadiska ochrany biotopu a jednotlivých druhov rastlín.