Podnikateľské združenia. - Keppert, T.
Účelom podnikateľských združení je upraviť pomery v konkurencii, pomery, ktoré podmieňujú normálny chod jednotlivých podnikov. Charakteristika najznámejších podnikateľských združení: kartelov (kondičných, výrobných, odbytových, cenových, submisných, kartelov na rozdelenie zisku a syndikátov), trustov, koncernov, holdingových spoločností, záujmového spoločenstva, poolu a ringu.