Az adózás többletterhei az Egyesült Államokban. - Dale, W.J
Daňový systém v USA, jeho vývoj, súčasný stav a perspektívy. Politické a ekonomické vplyvy na daňovú sústavu. Dane federálne, štátne a miestne. Použitie daní na regionálne sociálne, ekologické a iné účely. Federálne vypracovaný program, ktorým sa vymeriavajú, zdaňujú a rozdeľujú dane ako jeden z ťažiskových zdrojov na financovanie všeužitočných výdavkov. Zdroje a výdaje daní v rokoch 1985/86, prepočítavacia tabuľka podľa federálneho kľúča. Štúdie o daňovom systéme USA.