L'impôt sur le revenu: un mécanisme complexe. - Malabouche, G.
Množstvo zákonných opatrení pre daň z príjmu. Mechanizmus tabuliek a sadzieb. Pri nízkych príjmoch sa realita veľmi líši od tabuliek zákona. Značné narušovanie rodinného kvocienta. Syntetické tabuľky dane zo mzdy. Fiškálny tlak na zmiernenie skutočnosti. Zákonné opatrenia sú možno zjednodušené v teórii, nie však v praxi.