<Le> systéme de prélevements est moins progressif en France qu'a l'étranger. - Malabouche, G.
Vo Francúzsku progresívne zrážky dane z príjmu menej prispievajú verejným príjmom ako vo väčšine vyspelých krajín. Daň z príjmu je v cudzine omnoho jednoduchšia a je mierna. Prah pre oslobodenie od dane je vysoký, čo vyvoláva silné daňové zaťaženie. Koncentrácia príjmu a dane. Limity porovnania medzi systémami zdaňovania. Miera progresívnosti.