Vámszabadterület vagy szabadkereskedelmi övezet? - Fekete, A.
Vymedzenie pojmu bezcolnej oblasti z hľadiska výroby, skladovania, zahraničného obchodu, devízových stykov, daňovej politiky. Obchodná a priemyslová bezcolná zóna. Vplyv vytvorenia bezcolných zón a pásiem voľného obchodu na možnosti pritiahnuť zahraničný kapitál do Maďarska. Možnosti vytvárania zvláštnych ekonomických pásiem v MR.