<Der> Bund errichtet eine Währungs-Notenbank. - Thomas, K.
Zákonodarná iniciatíva Spolkovej banky, ktorá zachováva princíp - jedna spolková krajina - jedna centrálna banka. Rôzne názory na štruktúru banky medzi federalistami a centralistami. Bundesbank ako právna osoba verejného práva. Adaptácia banky na nové podmienky po zjednotení Nemecka.