Unabhängigkeit durch Pluralität. - Nemitz, K.
Efektívnosť novej organizácie bánk po zjednotení Nemecka a spory medzi centralistami a decentralistami. Federatívny princíp v organizácii vzťahov zemských bánk a bankového centra. Otázka stability meny v nových podmienkach. Práva zemských ministrov. Deľba právomocí v systéme bánk. Európska ceduľová banka.