O finansovo-kreditnoj politike. - Simanovskij, A.
Analýza dvoch prístupov k určeniu úlohy ekonomickej politiky v peňažnej oblasti: 1. inflácia ako hlavné zlo ekonomiky a príčiny jej rastu spočívajúce vo finančnej a peňažno-úverovej sfére, 2. základné príčiny krízových javov v peňažnej sfére sú v celkovom stave ekonomiky. Možnosti obmedzenia, resp. zníženia rastu dopytu pre vybilancovanosť dopytu a ponuky v boji s infláciou.