Ratings im Recht nationaler Finanzmärkte. - Everling, O.
Význam ratingu, na udeľovanie ktorého sa špecializujú súkromné nezávislé agentúry, ktoré analyzujú bonitu emitentov (cenných papierov) a klasifikujú ich kategórie. Inštitucionálne zaistenie a osobitosti pôsobenia ratingu na finančných trhoch Švajčiarska, Rakúska, Francúzska, V. Británie, Austrálie, Japonska a USA.