Problémy polské stabilizace. - Urban, Luděk
Prechod k tržnej ekonomike v Poľsku je pred fázou stabilizácie, v ktorej sa musí utlmiť inflácia, odstrániť nadmerný dopyt a obnoviť tak hospodársku rovnováhu v krajine. Prostriedkami sú liberalizácia cien, čiastočná zameniteľnosť domácej meny a transformácia vlastníckej štruktúry štátneho sektora.