Chod ekonomičeskoj reformy v Jugoslavii. - Lukašenko, Je
Exkurz do pokusov SFRJ obnoviť ekonomiku. Charakteristika situácie v SFRJ - úpadok výroby, rozvrátené financie, inflácia, veľká zahraničná zadlženosť, nezamestnanosť, monopol jednej strany a pod. Zhodnotenie reformného protiinflačného ministerského programu A. Markoviča (1989). Neschopnosť centra riešiť práva republík. Vznik hlbokých konfliktov. Formulácia všeobecných záverov platných pre reformy, ktoré vyplynuli zo skúseností SFRJ.