Evoljucija rynka pri kapitalizme i gosudarstvennoje regulirovanije. - Bačurin, A.
Štátno-monopolistické tendencie vo výrobe a ich vplyv na trhu. Zmeny vo vlastníckych vzťahoch. Plánovité metódy regulovania trhu v kapitalistických krajinách. Niektoré teórie kapitalistických krajín o plánovitom regulovaní výroby a trhu (J. Galbraith, R. Yacoff).