Prywatyzacja w krajach Europy Srodkowowschodniej. - Nuti, D.M
Všeobecné a špecifické systémové zdôvodnenie privatizácie v socialistickom hospodárstve. Odolnosť súkromného vlastníctva. Argumenty za rozšírenie obmedzených vlastníckych práv. Vlastníctvo a podnikavosť. Všeobecné problémy: spodmetnenie. Súkromné privlastnenie štátneho vlastníctva. Privatizácia a postupnosť reforiem. Niektoré problémy privatizácie v Poľsku.