Pártok fogságában. Az állami holdingok privatizálása Olaszországban. - Valentiny, Pál
Analýza spôsobu a rozsahu privatizačného procesu štátnych holdingov v Taliansku. Záujem ekonomický, politický. Finančná otázka privatizácie. Názor talianskych ekonómov v súvislosti s postupným vytváraním spoločného európskeho trhu od r. 1992. História štátnych holdingov od r. 1933, kedy štát takto zachraňoval bankroty bánk a peňažných ústavov. Najväčší holding v Taliansku - IRI (Instituto per la Ricostruzione Industriale) a jeho história i budúcnosť, previazanosť na politické strany.