Reforma Ercharda. Problemy perechoda ot centralizovannoj planovoj k denežno-rynočnoj ekonomike v Zapadnoj Germanii v 1948 g. - Šulc, Zdislav
Charakter centralizovaného mechanizmu rozdeľovania v Nemecku v 30. rokoch do r. 1948. Spôsob prechodu k regulovanému peňažno-trhovému mechanizmu po peňažnej reforme v júni 1948. Regulovanie peňažnej rovnováhy po reforme. Ekonomická rovnováha ako prvoradý predpoklad pôsobenia peňažno-trhového mechanizmu.