Teoria a praktyka zarzadzania. - Krzyzanowski, L.
Príčiny roztržky medzi vedou a činom, čiže medzi teóriou a praxou. Trojčlenný model vzťahov medzi teóriou a praxou, ktorý tvoria: systém tvorby vedy, systém prenášania vedy a systém využívania vedy. Premeny vedeckých a didaktických inštitúcií podľa potrieb trhového hospodárstva.