Výživa a jej vplyv na novú orientáciu agrárnej politiky. - Rapošová, J.
Charakteristika nepriaznivých stránok súčasnej výživy a zdravotného stavu obyvateľstva. Škodlivosť vysokej spotreby bielkovín živočíšneho pôvodu a ekonomické a ekologické hľadiská ich náhrady bielkovinami rastlinného pôvodu. Náčrt efektívnejšieho využívania domáceho produkčného potenciálu poľnohospodárstva a zvyšovania podnikateľskej aktivity.