Dopravní politika ČSFR v 90. letech a železniční doprava. - Tůmová, J.
Transformácia dopravných organizácií, reštrukturalizácia a komerčná orientácia čs. dopravy ako dôsledok prechodu na trhovú ekonomiku. Využívanie skúseností ES pri formulovaní stratégie dopravy a osobitne železničnej dopravy. Návrh Smernice rady ES pre rozvoj železničných podnikov. Ich aplikácia v podmienkach ČSFR. Vytváranie dopravného trhu v ČSFR. Prepojenie dopravnej infraštruktúry ČSFR na Európu. Princípy obchodnej politiky. Tarify a tarifné podmienky.